Matematik

produktreglen

10. januar 2010 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

              f(x)=4kvadratrodX    at bestemme f `(1)     hvad gør man?skal man bruge produktreglen og sætte 1 ind på x plads?

              f(x)=-x^0,5*(-2x+7)    at bestemme f `(1)   hvordan regner man den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2010 af NejTilSvampe

 den første bruger du dine potensregler som du lærte i 1.g

√x = x0,5

og i den næste bruger du produktreglen, eller ganger ind i parentesen. your choice.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2010 af Exupery (Slettet)

I opgave ét er den ingen grund til at bruge produktreglen. Du har jo kun fat i én funktion. 

Kender du reglen:

(kf(x))'=k*f'(x)

Den skal du bruge der, dvs differentier √x og gang så 4 på.

I opgave 2 kan du godt vælge at bruge produktreglen. Du kan også gange -x^0,5 (der i øvrigt svarer til -√x) ind i parentesen og så tage den på normal vis.

Alt i alt. Flere muligheder. Men benyt nu de regler, du kender.


Svar #3
10. januar 2010 af dennise (Slettet)

men der skal vel sættes 1 ind på x plads og resultatet findes?

 f(x)=-x^0,5*(-2x+7)    =   ?

og giver f(x)=4kvadratrodX   = 4*kvadratrod1  =4  ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Jo, da. Men du skal differentiere funktionerne først. Du kan ikke bruge f(1) til noget. Du skal have f'(1).


Svar #5
10. januar 2010 af dennise (Slettet)

ja men hvordan vil du differentiere den?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2010 af Exupery (Slettet)

f'(x)=4/(2√(x))=2/√(x)

f'(x)=-1/(2√x)*(-2x+7)+(-√(x))*(-2)=(2x-7)/(2√(x))+2√(x)=(6x-7)/(2√(x))


Skriv et svar til: produktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.