Matematik

rørs længde

12. januar 2010 af Sektion12 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvordan finder man ud af hvor langt et rør er


spørgsmålet er et rør med en indvendig diameter på 5 cm rummer 100 liter

Hvor langt er røret . 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2010 af Emilie, (Slettet)

Rumfang V=100 L=100 dm3=0,1 m2

V=A·l=r2·π·l=(d/2)2·π·l

=>  l=V/((d/2)2·π)

l: længden
A: arealet af bunden (indeni)
r: radius
d: diameter


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2010 af mathon

V = L·((π/4)·d2)

(100 dm3)/((π/4)·(0,5 dm)2) = L

L = 100/(π/16) dm) = (1600/π) dm = 509,296 dm ≈ 50,93 m

.....................

1 liter = 1 dm3

V = L·(π·r2) = L·π·(d/2)2 = L·π·(d2/4) = (π/4)·L·d2


Skriv et svar til: rørs længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.