Matematik

Hjælp

13. januar 2010 af Elturis (Slettet)

Betragt den naturlige eksponentialfunktion:

g(x)=e^x

Vis at linien med ligningen y=x+1 er tangent til grafen for g. Bestem koordinaterne til røringspunktet.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Husk nu at differentialkvotienten svarer til hældningen på tangenten. Den sætning alene vil lade dig bestå den skriftlige eksamen i matematik!

y=1x+1

tangenten har altså hældningen 1.

g'(x)=e^x

g'(x)=1 <=> 1=e^x => ln1=x => x=0

g(0)=e^0=1

Røringspunktet er altså (x,y)=(0,1)


Svar #2
13. januar 2010 af Elturis (Slettet)

Super, tak ;)


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.