Matematik

Beregning af side i trekant

13. januar 2010 af mayday92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en trekant, som ikke er retvinklet, hvor jeg længden af to af siderne, og to af vinklerne. Og jeg er sikker på at der er en metode hvor på jeg kan regne den sidste side ud, jeg har bare total svedt ud hvad det hedder, og jeg har alt for mange notater til at jeg bare kan finde det, hvis jeg ikke ved hvad jeg leder efter.

En hurtig tanke var at jeg skulle bruge sinusrelationen, a/sin(a)=b/sin(b)=c/sin(c)  men det kan jeg ikke helt få til at passe med det facit det skal give - så enten har jeg gang i det forkerte, og ellers har jeg lavet en fejl i mine udregninger.

Nogen der kan hjælpe?

- På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Sinusrelationerne burde virke...Er din lommeregner indstillet på degrees?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2010 af jalo (Slettet)

det kunne være godt med nogen tal


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2010 af jalo (Slettet)

Du kan også bruge cosinus relation.


Svar #4
13. januar 2010 af mayday92 (Slettet)

Jeg har

b=1867
a=1345

vinkel a=40
vinkel b=48

og jeg skal finde længden c

Og ja, min lommeregner er indstillet på degress


Svar #5
13. januar 2010 af mayday92 (Slettet)

Jeg har fundet fejlen nu, mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Beregning af side i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.