Kemi

omregning fra mol/L til mg/L

14. januar 2010 af dmg (Slettet)

Hej..

 Jeg har en koncentration af et stof (SO2) til at være 0,013 M .. den skal jeg så angive til mg/L ..

Jeg kan omregne den til g/L ved at gange C med molarmassen M .. men jeg kan ikke komme videre :..

Er der en, der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2010 af Knoppen (Slettet)

Jeg vil give dig følgende information:

1 g = 1000 mg (milli står nemlig for en tusindedel af)

m=M*n

dvs

0,013 mol/L * 64,05 g/mol = 0,833 g/L * 1000 mg/g = 833 mg/L


Svar #2
14. januar 2010 af dmg (Slettet)

Jeg havde også det i tankerne, men syntes ikke det så rigtig ud... . :( ..


Skriv et svar til: omregning fra mol/L til mg/L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.