Matematik

potensfunktion

14. januar 2010 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

effekten af en vindmølle kan angives således:

y = b * xa           hvor    x = diameteren af vingen
                                        y = effekten

en vindmølle ejer har en vindmølle A, der har en 20 % større vingdiameter end mølle B... find ud af hvor mange procent effekten fra vindmølle A er større end effekten fra vindmølle B...

hvad gør jeg??? maybe en bestemt formel man skal bruge?..


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

b*(1,2*x)a - b*1,2*x er forskellen i effekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2010 af mathon

                yA/yB = (xA/xB)a

                yA/yB = (1,20)a /1

                ((yA-yB)/yB)·100% = ((1,20)a - 1)·100%

.....................
benyttet er:

    a/b = c/d ⇔ (a-b)/b = (c-d)/d

             


Svar #3
14. januar 2010 af Yow! (Slettet)

problemet er: jeg har ikke nogen tal jeg kan regne på??


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2010 af mathon

nej
men du har sammenhængen - til du en gang kender a


Svar #5
14. januar 2010 af Yow! (Slettet)

jeg skal jo bruge et resultat??


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2010 af mathon

    uden oplysning om a
er
    dit resultat som skrevet i #2


Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.