Matematik

Hjælp haster!

14. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet)

hej jeg har brug for hjælp til 3 opgave som jeg ikke fatter noget af. Pleeeeeeeeeeeaz hjælp mig.

1.

a) givet f(x)=x^2+x-1 og g(x)=2-x. Tegn graferne for f og g i samme koordinatsystem. Løs ligningen f(x)=g(x). Løs uligheden f(x) <g (x).

b) givet f(x)=x^2+2x-8 og g(x)=-x^2-2x+8. tegn graferne for f og g i samme koordinatsystem. Løs ligningen f(x)=g(x). Løs uligheden f(x) <g (x).

2.

Givet F(x)= -x^2+6x-3. Løs ligningen f(x)=5. For hvilke værdier af tallet c har har ligningen f(x)=c

1) ingen løsninger ?     2) netop en løsning?     3) netop to løsninger?

3.

Parablen med ligningen y=ax^2+bx+c går gennem punkterne P, Q og R. Bestem på mindst to forskellige måder tallene a, b, og c, når

a) P(0,1),(1,0) og R(-1,3)                         b) P(-3,0) Q(2,0) og R(1,5)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2010 af Isomorphician

1.

f(x) = g(x)

x2 + x - 1 = 2 - x <=>

x2 + 2x - 3 = 0

d = 4 - 4*1*(-3) = 16

x = (-2 ± 4)/2

x1 = 1

x2 = -3

------

f(x) ≤ g(x) kan udregnes, men kan også findes ved at se at f(x) er en parabel med grenene vendende opad. Derfor må

f(x) ≤ g(x) mellem rødderne


Svar #2
14. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan du gjorde? :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2010 af Isomorphician

Jeg bruger formlen for løsning af andengradsligninger:

x = (-b ±√d)/2a


Svar #4
14. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet)

hvordan laver man den næste opg' 2? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2010 af Isomorphician

-x2 + 6x - 3 = 5 <=>

-x2 + 6x - 8 = 0

Brug formlen for løsning af andengradsligninger.


Svar #6
14. januar 2010 af LadyyGaga (Slettet)

Kan du skrive den ned?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2010 af Isomorphician

-x2 + 6x - 8 = 0

d = 36 - 4(-1)(-8) = 4

x = (-6 ± 2)/(-2)

x1 = 2

x2 = 4


Skriv et svar til: Hjælp haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.