Matematik

Andengradsligning

14. januar 2010 af vavsdvsdvsvs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har problemer med en andengradsligning, som jeg håber nogle kan hjælpe med gerne hurtigt, da jeg er lidt presset.

Jeg kan godt løse en andengradsligning, der fx ser således ud. 9x2-30⋅x+25=0 ( to tallet efter x betyder i anden) Den løser jeg ved at finde d med formlen b2 - 4ac.

Men jeg ved ikke hvordan man gør når andegradsligningen ser således ud. 3x2-7x=14, fordi jeg ikke ved hvad der er a,b og c i forhold til formlen jeg bruger til at finde d med.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2010 af falk22 (Slettet)

hjælper det hvis jeg skriver

x = 7 / 6 + √(217) / 6

ved det ikke helt... sårn er det vi lærer det...


Svar #2
14. januar 2010 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

 Nej hjalp desværre ikke, ellers tak. Andre der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2010 af Columbina (Slettet)

Jeg vil bare trække 14 fra på begge sider så du får

3*x^2-7x-14=0

og så kan du regne diskriminanten ud, som gerne skulle blive positiv :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2010 af MN-P (Slettet)

3x2-7x=14       træk 14 fra på begge sider

3x2-7x-14=0

så kan du vist godt finde a, b og c

x=(7±√(49-4*3*(-14))/2*3


Svar #5
14. januar 2010 af vavsdvsdvsvs (Slettet)

 Mange tak.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.