Matematik

Asymptoter!!!

31. januar 2005 af illuminati (Slettet)
Hej allesammen

jeg skal bestemme eventuelle asymptoter for:
F (x)= x-1/x²–1

Så tager jeg først forbehold : x må ikke være -1, og x må ikke være 1

jeg får x=-1 er en lodret asymptote, og den er vandret i y=0

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2005 af allan_sim

Jep, men hvorfor er der ikke asymptote i x=1 - og hvad er der så?

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2005 af Duffy

For at undgå det til stadighed tilbagevende PARENTES-ROD kan du så ikke lige skrive opgavens funktion op lidt mere præcist.
Det gør det lettere at hjælpe.


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2005 af Duffy

Er det denne her du mener

f(x) = (x-1)/(x^2-1) ????!!


Duffy

Svar #4
31. januar 2005 af illuminati (Slettet)

yes duffy, det er præcis den jeg mener

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2005 af Duffy

f(x) = (x-1)/(x^2-1)

= (x-1)/(x-1)(x+1)

= 1/(x+1)


Ses let at have asymptote y = 0


Duffy

Svar #6
31. januar 2005 af illuminati (Slettet)

men jeg har fået den til at give 2 asymptoter.

- en lodret i x=-1
- en vandret i y=0

og ingen skrå asymptoter

Svar #7
31. januar 2005 af illuminati (Slettet)

okay. hvad så med f(x)=(x+1)/x

har lidt svært ved at løse denne.

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2005 af Duffy

Jah!!!

Præcis.

FLOT GÅET

Prøv at tegne grafen på din graf-regner


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. januar 2005 af Duffy

f(x)=(x+1)/x

Lav spaltning ved at dividere x op i hvert af leddene...


Duffy

Svar #10
31. januar 2005 af illuminati (Slettet)

f(x) = (x-1)/(x^2-1) , på min lommeregner er der ligsom et hul i punktet (1,½)

men denne her : f(x)=(x+1)/x

er det samme fremgangsmåde?

forstår den ikke helt. kan du hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #11
31. januar 2005 af Duffy

(x+1)/x =

x/x + 1/x =

1 + 1/x


Med lodret asymptote i x=0

og vandret i y=1


DufFY


Svar #12
31. januar 2005 af illuminati (Slettet)

også har den ingen skrå asymptoter.

tusind tak for hjælpen Duffy ;)

Brugbart svar (0)

Svar #13
31. januar 2005 af Duffy

Ad #10:


Ja, for f er ikke defineret for
x E {-1,1}


Duffy



Skriv et svar til: Asymptoter!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.