Matematik

Hjælp til isolering af t

16. januar 2010 af oOtotteOo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave hvor jeg skal isolerer t i en ligning, men jeg har lidt svært ved at gøre det..

Ligningen er:

2 = 2,5· t^-1/2

Håber I kan hjælpe (hurtigt)..


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2010 af peter lind

Del ligningen med 2,5 og tag logaritmen på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2010 af mathon

2,5· t = 2

t = 2/2,5 = 0,8

t½ = 1/0,8 = (5/4)

t = (5/4)2 = (25/16)


Svar #3
16. januar 2010 af oOtotteOo (Slettet)

#2 Hvad har du gjort i de sidste to linjer..?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2010 af peter lind

0,8=8/10 = 4/5

Den sidste line er den foregående ligning kvadreret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2010 af mathon

(t)-1 = (2/2,5)-1 = (0,8)-1

t½ = 1/0,8 = (5/4)

(t½)2 = (5/4)2

t = (25/16)


Svar #6
16. januar 2010 af oOtotteOo (Slettet)

#5

hvorfor har du sat (t^0,5)^-1..?


Skriv et svar til: Hjælp til isolering af t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.