Matematik

monotoniforhold og ekstremspunkter

17. januar 2010 af camille17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.

jeg skal finde monotoniforhold og ekstremspunkter for funktionen:

f(x)=1/3x^3+x^2-8x+5

på forhånd tak...


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af Duffy

Prøv nu selv først, ellers lærer du ikke noget.

Differentiér f , og find nulpunkter for f', tegn grafen og konkludér...


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2010 af Knotz (Slettet)

Husk at hvis du vælger at tegne grafen og argumentere ud fra den i stedet for at finde monotoniforhold og lave fortegnslinje, så skal du argumentere for at det udsnit du tegner er gældende for alle intervaller. Dvs. at den ikke pludselig ændrer retning uden for det interval du har tegnet den i.
Det skulle dog ikke være noget problem med et tredjegradspolynomie...


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2010 af Perolle (Slettet)

f ' (x) = x^2 +2x-8 

f' ' (x) = 0 når x = -4 og 2. 

nu tages der nogle punkter før -4 og efter 2, og imellem de 2 punkter. 

x      -6     -4      0      2     4  
f'(x)  +       0      -       0     +
              lokal         lokal       
              max.           min. 

f(x) stigende i [-uendelig,-4[ og ] 2, uendelig].
f(x) er aftagende i ]-4,2[.

Men grafen skal tegnes! der gør forståelsen bedre... 


Skriv et svar til: monotoniforhold og ekstremspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.