Matematik

Diff... ? Hjælp!

17. januar 2010 af miggggggg (Slettet)

nogen der har lyst til at hjælpe med en simple matematik opgave ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af NejTilSvampe

 ja bare smid den ud, ingen grund til at spørge om lov :P


Svar #2
17. januar 2010 af miggggggg (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2010 af NejTilSvampe

 tangenterne har formen  y = ax + b

hvis du finder  f'(0) har du hældningen på den ene tangent, dvs. a. Så mangler du bare b, som du finder ved at sætte x=0 og y = f(0). 

Det samme gør du med det andet punkt. Du har så to linæere funktioner som du sætter lig hinanden og løser for x.


Svar #4
17. januar 2010 af miggggggg (Slettet)

hvordan finder vi  f'(0) for at finde den ene tangent ????


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2010 af NejTilSvampe

 du differentierer f(x) for at finde f'(x) og så sætter du 0 ind på x's plads i f'(x). 


Svar #6
17. januar 2010 af miggggggg (Slettet)

Undskyld jeg stiller så mange spørgsmål! Har du mulighed for at løse det første for mig så jeg kan se hvordan jeg skal løse det næste. Dvs. at finde hældningen for den ene tangent ?


Svar #7
17. januar 2010 af miggggggg (Slettet)

Er her nogen ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. januar 2010 af NejTilSvampe

 Nej for du har slettet beskeden hvor ligningen stod. 


Svar #9
17. januar 2010 af miggggggg (Slettet)

Bestem skæringspunktet for tangenterne til grafen f(x)= 4x / x^2 + 1 i punkterne (o,f(0)), (1,f(1))....

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. januar 2010 af mathon

f(x) = 4x/(x2+1)

f '(x) = -4(x2-1)/(x+1)2


Svar #11
17. januar 2010 af miggggggg (Slettet)

vil d være sød og skærer det ud i pap for os ?


Svar #12
17. januar 2010 af miggggggg (Slettet)

jeg venter!


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. januar 2010 af NejTilSvampe

 #11 - du bruger brøkreglen.  (u/v)' = (u'v - uv') / v^2


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. januar 2010 af mathon

sorry
tastfejl
               f '(x) = -4(x2-1)/(x2+1)2

               f '(0) = -4(02-1)/(02+1)2 = 4/1 = 4              f(0) = 4·0/(02+1) = 0

               f '(1) = -4(12-1)/(12+1)2 = 0                       f(1) = 4·1/(12+1) = 2   


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. januar 2010 af mathon

på opfordring:

tangenten i (0,0):
                          y = ax + b
                          0 = 4·0 + b
                          y = 4x

tangenten i (1,2):
                          y = ax + b
                          2 = 0·1 + b
                          y = 0·x + 2
                          y = 2


skæring kræver:
                          y = 4x ∧ y = 2
hvoraf
                          2 = 4x
                          x = (1/2)

tangentskæringspunkt:
                       
                          S = (½,2)
 

                      


Skriv et svar til: Diff... ? Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.