Matematik

Algebra - Bevis

19. januar 2010 af Lmbb (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg håber i kan hjælpe mig med min matematik aflevering til fredag 22/1.

Opgaverne lyder således:

Opgave(1) Bevis at 3 altid går op i summen af tre hele tal, som følger umiddelbart efter hinanden

Opgave (2) Giv nogle eksempler på at 11 går op i resultatet, hvis man til et tocifret tal addere differencen mellem antal 10'ere og antal 1'ere.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2010 af goathunter (Slettet)

1) Lad os sige du har et lige tal n, så skal man vise at 3 går op i n + n+2 + n+4 =3n+6=3(n+2) dvs. 3 går op i det tal.

2) Et to cifret tal kan skrives som a*10 + b, altså a er antal 10ere og b er antal enere, vi skal så vise at 11 går op i 10a+b + a-b=11a, hvilket er deleligt med 11.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2010 af peter lind

a) Kald det første tal x. De 2 følgende tal er så x+1 og x+2. Læg det sammen.

b) Find selv tal som er 11 ganget et helt tal, som er mindre end 10


Svar #3
19. januar 2010 af Lmbb (Slettet)

#1
 

1) Lad os sige du har et lige tal n, så skal man vise at 3 går op i n + n+2 + n+4 =3n+6=3(n+2) dvs. 3 går op i det tal.

2) Et to cifret tal kan skrives som a*10 + b, altså a er antal 10ere og b er antal enere, vi skal så vise at 11 går op i 10a+b + a-b=11a, hvilket er deleligt med 11.

Wow @goathunter du lyder som noget af en nørd! Jeg læser lige nogle ekstra gange i gennem og så skal jeg nok forstå dig, det lyder rigtigt!

Med venlig hilsen

Line Pedersen


Svar #4
19. januar 2010 af Lmbb (Slettet)

@Goathunter

Det er alligevel lidt svært og forstå... kan du give mig en nemmere måde at forstå det på?


Svar #5
19. januar 2010 af Lmbb (Slettet)

@goathunter jeg tænker man kan vel også skrive følgende:

n+n+n = 3n : 3 ?????

n = de tre følgene tal efter hinanden

3n = resultatet

- så kan man vil også altid dividere tre følgende hele tal med 3 = et helt tal   ????


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2010 af peter lind

n er jo ikke tallet efter n. Se #2


Svar #7
19. januar 2010 af Lmbb (Slettet)

n+(n+1)+(n+2)=3n+3 : 3 = 3 ?????


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. januar 2010 af peter lind

Hvordan får du (3n+3)/3 = 3 ??? Spørgsmålet er så om 3 går op i 3n+3


Skriv et svar til: Algebra - Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.