Matematik
Deffinitionsmængde
01. februar 2005 af
2835 (Slettet)
f(x) = sqrt(8-x^3) Dm = ]-uendelig;2]
f'(x) = -(3x^2)/(2*sqrt(8-x^3))
Dm =]-uendelig;2[
Skal en funktions Dm og den afledes Dm ikke vær den samme?
NOrmalt peljer jeg at skrive:
f er deffineret og differentiabel i Dm(f), men her er Dm(f) forskellig fra Dm(f')
????????????????????????????????????????
f'(x) = -(3x^2)/(2*sqrt(8-x^3))
Dm =]-uendelig;2[
Skal en funktions Dm og den afledes Dm ikke vær den samme?
NOrmalt peljer jeg at skrive:
f er deffineret og differentiabel i Dm(f), men her er Dm(f) forskellig fra Dm(f')
????????????????????????????????????????
Svar #1
01. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
"Skal en funktions Dm og den afledes Dm ikke vær den samme?"
Nej, ikke nødvendigvis. Betragt fx et endnu simplere eksempel;
Kvadratrodsfunktionen
f(x) = sqrt(x), x >= 0
har afledet
f'(x) = 1/(2*sqrt(x)), x > 0
De har ikke samme definitionsmængde. Det samme gør sig gældende med funktionerne i opgaven, som du regner.
//Singularity
Nej, ikke nødvendigvis. Betragt fx et endnu simplere eksempel;
Kvadratrodsfunktionen
f(x) = sqrt(x), x >= 0
har afledet
f'(x) = 1/(2*sqrt(x)), x > 0
De har ikke samme definitionsmængde. Det samme gør sig gældende med funktionerne i opgaven, som du regner.
//Singularity
Skriv et svar til: Deffinitionsmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
