Matematik

Hjælp til at bestemme ligning

19. januar 2010 af Maskinen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen, sidder her med en opgaver der giver knaster i hovedet. 
Hvis der er nogen der har en ide eller kan et trick eller to til opgave 2 & 3, så ville jeg meget gerne høre fra jer! 

_____________________________________________________________________________________________

I fysik har i lavet en øvelse med absorption af lys i glasplader. I teorien viser det sig at lysintensiteten følger formlen:
I=I0·e-μx


1) Tag ln på begge sider og brug et par regneregler til at få følgende formel frem: ln(I)=-μ·x+b hvor b er ln(Io).


2) Argumenter for at man får en ret linje i et almindeligt koordinatsystem hvis man plotter ln(I) på y-aksen og x på x-aksen. Hvad bliver hældningen på grafen? Lav en skitse.

3) I et eksperiment har elever i 1y målt følgende sammenhæng:
ln(I)=-37,57x+6,848.
Bestem en værdi for I0 og μ


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af Smail K (Slettet)

i opgave 2 lav en skitse så håber jeg du får ideen

i opgave 3 se den oprindelige ligning og sammenlign med den som eleverne har målt, så håber jeg du ser sammenhængen


Svar #2
19. januar 2010 af Maskinen (Slettet)

Det kunne jeg ikke rigtig bruge til så meget, for selvfølgelig har jo gjort det. Jeg henvender mig her, da jeg søger hjælp til opgaverne, kunne du forklare mig mere specifikt?


Skriv et svar til: Hjælp til at bestemme ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.