Matematik

Residualplot, kvadratsum for forklaringsgrad?

20. januar 2010 af ænvvvv (Slettet)

Hej alle sammen :)

er der nogle der kunne fortælle mig hvad residualplot, kvadratsum for forklaringsgrad er?

På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Residualerne er forskellen mellem de observerede data og en given model. Kvadratsummen er summen af kvadraterne af residualerne. Den benyttes til at sige, hvor godt dataene passer til modellen.

Dette var ikke så konkret, men hvis du ønsker, kan jeg give et mere konkret eksempel. :)


Svar #2
21. januar 2010 af ænvvvv (Slettet)

Ja tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Hehe, jeg tænkte det nok. Lad sige, at du har en samling data, og vil finde en funktion, der bedst kan tilnærme disse data. Det kan fx være en potensfunktion, f(x) = b xa. Kald det første observerede datapunkt (x1,y1), det andet for (x2,y2) osv. De tilsvarende punkter på potensfunktionen er (x1,f(x1)), (x2,f(x2)) osv. Residualerne er nu forskellen mellem den observerede y-værdi og funktionsværdien på potensfunktionen, dvs. r1 = f(x1) - y1, r2 = f(x2) - y2 osv. Kvadratsummen er så r12 + r22 + ...


Skriv et svar til: Residualplot, kvadratsum for forklaringsgrad?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.