Matematik

Hjælp.. Haster meget.

20. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Tv-licens er en afgift, man betaler for at have et tv-apparet.

Antal licenser i Danmark

År         Radio       Sort/hvid-tv     Farve-tv     Licenser i alt

2002    91397        10248             2145648      2247293

2003    93298         9027              2144977       2247302

Hvor mange betalte tv-licens i Danmark i 2002? Er det ikke : 2247293-(10248+2145648)

Tabellen viser, hvor meget en tv-licens koster

                         Afgift pr. halve år.

                                      2002               2003

            Farve-tv           1029 kr.            1040 kr.

            Sort/hvid-tv      662 kr.               670 kr.

Afgiften er en del af det beløb,der bruges til at lave fjernsynsudsendelser for.

I 2002 fik TV2 tildelt 17% af den samlede tv-afgift. Heraf blev 47% ligeligt fordelt mellem de otte regionale tv-stationer.

Beregn det beløb, Tv2/Nord fik i 2002? Dette spørgsmål forstår jeg ikke helt.

Håber på at nogle vil hjæle, da det haster virkelig meget.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

1) Nej, det er 2247293 - 91397.

2) Her tager du antallet af sort/hvid-tv-licenser i 2002 og ganger med 662 (prisen for 2002). Derefter ganger du antallet af farve-tv-licenser med 1029. Du lægger de to tal sammen, og får dermed den samlede tv-afgift pr. halvår i 2002. For at få hele året, må du så gange med 2. Nu skal du beregne 17% af dette beløb. Dette giver TV2s andel i kroner. 47% af dette beløb skal så deles ud til de otte regionale stationer. TV2/Nord får 1/8 af dette beløb.

Håber du kan følge med... 


Svar #2
20. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Ej. kan ikke følge med. Kan du ikke vise det med tal. det er nemmere.


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Ja, jeg kan give et eksempel. I 2002 var der 10248 sort/hvid-tv-licenser. For hver licens betales der 662 kr pr. halvår, dvs. 1324 kr. pr. år pr. licens. Tilsammen giver det 10248*1324 = 13.568.352 kr. i indtægt fra sort/hvid-tv-licenser i 2002. Den samme beregning laves for farve-tv-licenser. Derefter lægges de to tal sammen, og du har den samlede indtægt fra tv-licenser i 2002.

Håber det er mere forståeligt nu...


Svar #4
20. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Så det vil sige: 10248*662= 6784176 kr. og derefter siger jeg : 2145648*1029=2207871792 kr. 

Også plusser jeg begge tal sammen, og det giver: 2214655968 kr.samlede tv-afgift pr. halve år i 2002

Ikke? Det andet forstår jeg stadig ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Ja, korrekt. Gang lige med 2 for at få tv-afgifter pr. hele 2002: 2*2.214.655.968 = 4.429.311.936.

NU beregner du så 17% af det beløb. Det giver dig et tal: (17/100)*4.429.311.936 = ???

Det er så det beløb, som TV2 fik i 2002. De tager så 47% af det beløb: (47/100)*(17/100)*4.429.311.936 = ???

Til sidst får TV2/Nord så en ottendedel af det beløb.


Svar #6
20. januar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Dvs. Tvafgift= 1029*2145648+662*10248=2214655968

Andel til Tvnord=2214655968*0,17*0,47/8= 22118876,48 kr. fik tv2 nord i 2002 ikke?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2013 af Oranjeboom (Slettet)

Jeg fik det til det dobbelte


Skriv et svar til: Hjælp.. Haster meget.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.