Matematik

Lineær vækst

20. januar 2010 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et problem med en opgave:

Bestem en ligning for den rette linje, der er parallel med linien og skærer x-aksen i punktet  (1/4, 0).
Når linjerne er parallel er hældningskoefficienten den samme, men så går jeg lidt i stå. :-/

Jeg håber, at I kan hjælpe!

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Du har forskriften y = ax + b. Linjen skærer x-aksen i (1/4,0), dvs. 0 = a*(1/4) + b ⇔ b = -(1/4)a. Således har du ligningen y = ax - (1/4)a, hvor a er hældningskoefficienten af den anden linje.


Skriv et svar til: Lineær vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.