Matematik

Mat hjælp!

20. januar 2010 af m92m (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber der er nogen som kan hjælpe med de her opgaver..

Opgave 1.

I perioden 1987-1997 har transportrådet hvert år opgjort det samlede antal biler, der er sendt til ophugning siden 1987. Opgørelsen viser, at det samlede antal biler, der er sendt til ophugning siden 1987, med god tilnærmelse kan beskrives ved funktionen.

 f(x)=87880*x+69550

hvor x er antal år efter 1987 og f(x) er det samlede antal biler, der er sendt til ophugning i løbet af de x år siden 1987.

a) Beskriv, hvilken information funktionen giver om udviklingen i det samlede antal biler, der er sendt til ophugning siden 1987, og inddrag i beskrivelsen en fortolkning af de konstanter, der indgår i forskriften for f.

Opgave 2.

I en model for vægten af aborrer i Gurre Sø antages det, at vægten W (målt i gram) af aborrer som funktion af længden L (målt i cm) er af typen

W8L)=b*L^a

a) bestem hvilken en forskrift for W, når det oplyses, at W(7,1)=5,5 og W(14,3)=58,4
b) hvilken længde vil en aborre ifølge modellen have, når dens vægt er 100 g?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2010 af chiiiqaa (Slettet)

a)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=562609


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2010 af chiiiqaa (Slettet)

b)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=478678


Skriv et svar til: Mat hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.