Matematik

Maple - hjælp

25. januar 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

Er der nogen der kan finde ud af Maple ? Har nemlig virkelig brug for hjælp til min matematik-aflevering,.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2010 af Danielras (Slettet)

Skriv hvad problemet er.


Svar #2
25. januar 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

jeg har funktionen f(x) = x^2 - 2x + 1 / x

Hvordan finder jeg definitionsmængden ud fra maple ? ,s


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2010 af mathon

Dm(f) = Ro


Svar #4
25. januar 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

når jeg skriver det og jeg trykker enter , så siger den

Dm((x^2-2*x+1)/x) = Ro

er det så definitionsmængden hm ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2010 af Danielras (Slettet)

Det er vidst ikke en kommando som findes i Maple, og det er da også noget nemmere at indse det selv.


Svar #6
25. januar 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

ja men min lærer har sagt at hele afleveringen skal laves på maple ;/


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2010 af Danielras (Slettet)

En mulighed kunne være at plotte funktionen og så se at der er en diskontinuitet.


Svar #8
25. januar 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

altså plot(f,x=-5..5)     og hvad mener du med diskontinuitet ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2010 af Danielras (Slettet)

At funktionen ikke er defineret for x=0.


Svar #10
25. januar 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

jeg har tegnet grafen nu, og den rammer slet ikke punktet 0 hm ?


Svar #11
25. januar 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

hvad kan jeg så sige definitionsmængden er hm dm = alle tal undtagen 0 ? eller


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. januar 2010 af Maskinen (Slettet)

Hej, jeg ved ikke om du arbejder i ti-interactive, men der er en funktion der netop kan løse dit problem.


Svar #13
25. januar 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

nej det gør jeg desværre ikke : (    jeg kan bare ikke komme videre, jeg skal have løst definitiongsmængden via. maple , og jeg er ikke den skarpeste til maple.


Skriv et svar til: Maple - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.