Matematik

differentialligninger

30. januar 2010 af brandonboyddd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hvad betyder at separer de variable? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2010 af peter lind

Hvis du har en differentialligning af formen dy/dx = f(x)*g(x) kan det vises at ∫1/g(y)dy = ∫f(x)dx, som kan bruges til at løse differentialligningen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. januar 2010 af Lukka (Slettet)

At separere de variable betyder at du arrangerer om på differentialligningens elementer så du kan separere variablerne på hver sin side af lighedstegnet. Er dette muligt kaldes ligningen separabel.

Eksempel:

dy/dx = f(x)g(y) er separabel, så dy/g(y) = f(x)dx


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.