Matematik

Andengradsligninger - hjælp!

31. januar 2010 af kristensen93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle kloge hoveder derude!

Jeg er i gang med en matematik aflevering om andengradsligninger, men dum som jeg er, er jeg gået i stå ved en opgave.

Opgaven går ud på, at (x-1)/(x-2)=x-3 skal omformes til en andengradsligning altså ax^2+bx+c=0
Jeg har virkelig brug for hjælp..

Hilsen den fortabte!


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2010 af peter lind

Gang ligningen med x-1. Så slipper du af med brøken


Brugbart svar (2)

Svar #2
31. januar 2010 af piper (Slettet)

(x-1)/(x-2) = (x-3),     x ≠ 2

(x-1) = (x-3)(x-2)

0 = (x-3)(x-2) - (x-1)

0 = x^2 - 2x - 3x + 6 - x + 1

0 = x^2 - 6x + 7


Svar #3
31. januar 2010 af kristensen93 (Slettet)

Tusinde tak begge to - jeg var lige ved at knække den, men det her hjalp mig sku i mål.


Skriv et svar til: Andengradsligninger - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.