Matematik

Integral

03. februar 2005 af Swashy (Slettet)
Er der nogen som kan hjælpe mig med at løse integralet til:

15x * (x+1)^(1/2)
der står egentligt: 15x * kvadratroden af (x+1)

og

tanx / (cos x)^2

Bedste hilsner
Swashy

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2005 af Duffy


S[15x*(x+1)^(1/2)]dx = -10 (x + 1)^(3/2) + 6 (x + 1)^(5/2)


S[tanx/(cos x)^2] dx =

1/2/cos(x)^2


Duffy

Svar #2
03. februar 2005 af Swashy (Slettet)

Kunne det ske at du ville skære det ud i pap for mig?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2005 af Duffy

tanx = sinx/cosx

S[tanx/(cos x)^2] dx =

S[(sinx/cosx)*(cos x)^2]dx =

S[sinx/(cos x)^3]dx =


...substitution

y=cosx

dy=-sinxdx


S[1/y^3]dx =

S[y^(-3)]dx =

[y^((-3)+1)]/2 + k =

y^(-2)/2 + k =

(cosx)^2/2 + k


Duffy



Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2005 af Duffy

Sorry der smuttede lige et minus...


y^(-2)/2 + k =

(cosx)^(-2)/2 + k


Duffy

Svar #5
03. februar 2005 af Swashy (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :o)

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2005 af Duffy

Tjah...

...der er vist en del minusser der forsvandt i indtastningen.

Du får den lige igen:

S[sinx/(cos x)^3]dx =

-S[-sinx/(cos x)^3]dx =



...substitution

y=cosx

dy=-sinxdx



-S[1/y^3]dx =

-S[y^(-3)]dx =

-[y^((-3)+1)]/-2 + k =

y^(-2)/2 + k =

(cosx)^2/2 + k


Duffy


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2005 af Duffy

Tjah...

...der er vist en del minusser der forsvandt i indtastningen.

Du får den lige igen:

S[sinx/(cos x)^3]dx =

-S[-sinx/(cos x)^3]dx =



...substitution

y=cosx

dy=-sinxdx



-S[1/y^3]dy =

-S[y^(-3)]dy =

-[y^((-3)+1)]/-2 + k =

y^(-2)/2 + k =

(cosx)^(-2)/2 + k


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2005 af Duffy

Vha partiel integration: Fg-SFg'

S[15x(x+1)^(1/2)]dx =


2/3*(x+1)^(3/2)*15x - 15*S[2/3*(x+1)^(3/2)]dx =


10x*(x+1)^(3/2) - 10*S[(x+1)^(3/2)]dx =


10x*(x+1)^(3/2) - 10*2/5*(x+1)^(5/2) =


10x*(x+1)^(3/2) - 4(x+1)^(5/2)




...og det er måske ikke umiddelbart klart,
men det er det samme som

-10*(x+1)^(3/2)+6*(x+1)^(5/2)


Duffy

Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.