Matematik

3.gradsligning

31. januar 2010 af Eminem1234 (Slettet)

 Kan nogen hjælpe mig med følgende opgave?

Funktionen er f(x) = -x3+4x2+3x-3

Skal bestemme de værdier af a, for hvilke ligningen f(x)=a har netop 3 løsninger.

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af peter lind

Find lokale ekstremaer og tegn grafen op. Løsninger til ligningen f(x)=a svarer grafisk til de punkter hvor  linien med ligningen y=a skærer grafen for f(x). Du skal altså vælge a, så den vandrette linie y=a skærer grafen i tre punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2010 af Peder Dingo (Slettet)

En 3. gradsligning har jo 2 ekstremaer, og hvis du prøver at tegne en 3. gradsligning vil du nok let kunne se at alle y-værdier mellem disse toppunkter vil eksistere ved 3 forskellige x-værdier.


Svar #3
31. januar 2010 af Eminem1234 (Slettet)

 Hvordan bestemmer jeg ligningen y=a?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2010 af notpozitive (Slettet)

y=f(x). det er jo det spørgsmålet går ud på.


Skriv et svar til: 3.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.