Matematik

Hjælp - potensfunktioner

03. februar 2010 af jenshanse1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej,

Er der ikke en der kan hjælpe mig med denne opgave.. Er helt lost :)

find i hvert af følgende fire tilfalde forskriften for den potensfunktion der opfylder at f(4) = 10
De 4 tilfælde:
*En 15 % stigning i x medfører en stigning på 40 % på f(x)
*Et 15 % fald i x medfører en stigning på 40 % på f(x)
*En 15 % stigning i den uafhængige variabel medfører et fald på 40 % i den afhængige variabel
*Et 15 % fald i den uafhængige variabel medfører et fald på 40 % i den afhængige variabel


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2010 af peter lind

Funktionen har formen f(x) = 10*ek(x-4). Kaldes de kendte faktorer for stigninger (fald) for kx og ky skal du løse ligningen

y*ky=10*ek(x*kx-4). Divider denne ligning med f(x) og du får nogle ligninger til bestemmelse af k


Skriv et svar til: Hjælp - potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.