Matematik

Indskrevne og omskrevne cirkel

04. februar 2010 af Bænkebider (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folks

Nogen derude der kan forklare mig meget om den indkskrevne og omskrevne cirkel? Evt. hvordan man regner radius i en cirkel.
 

Jeg har brug for hjælp, da jeg skal regne radius i cirkler uden at måle dem.

Tak! på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af mathon

               2R = a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C) = (a·b·c)/(2T)

                r = 4R·sin(A/2)·sin(B/2)·sin(C/2) = 2T/(a+b+c)


Svar #2
04. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

Hej mathon

Hvad står 2R for?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2010 af mathon

    2R = den trekantomskrevne cirkels diameter

     r = den trekantindskrevne cirkels radius


Svar #4
04. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

Mange tak for hjælpen.


Svar #5
04. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

maton hvad står de 2T for?


Svar #6
04. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

Hvad står de 2T og 4R for?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2010 af mathon

    R = den trekantomskrevne cirkels radius
   
    T = trekantsarealet
 


Svar #8
04. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

Mange tusind tak har endelig forstået det.


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2010 af mathon

       r = (1/2)·(b+c-a)·tan(A/2)

       r = (1/2)·(a+c-b)·tan(B/2)

       r = (1/2)·(a+b-c)·tan(C/2)


Skriv et svar til: Indskrevne og omskrevne cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.