Matematik

differentialligning!! hjælp

05. februar 2010 af Louise230 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cylinderformet beholder, der er 225 cm høj, har et hul i bunden. Når der er vand i beholderen, vil det løbe ud gennem hullet, således at vandhøjdens ændring kan beskrives ved differentialligningen:

h'(t) = -0,168*sqr(h)

Hvor h er vandhøjden målt i cm og t er tiden målt i sekunder.

Bestem en forskrift for h, idet det oplyses, at beholderen er fyldt med vand til tidspunktet t=0.
 

har cas værktøj og prøvet at komme frem vha desolve men det fungerede ikke lige rigtig som jeg ville have det hjjææællpp....

kunne det være dh/dt = k * sqr(h)  ??? evt.. og hvordan ville løsningen til denne se ud ? evt. h(t) = c*e ^k*t  ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2010 af multi376 (Slettet)

jeg får det til dette ved hjælp af TI-89

sqr(h)=c-0,084*t

får du også dette?


Svar #2
05. februar 2010 af Louise230 (Slettet)

nej hvordan gør du det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2010 af multi376 (Slettet)

desolve(h'=-0,168*sqr(h),t,h)


Svar #4
05. februar 2010 af Louise230 (Slettet)

men man har oplysningen h(0)=225 i følge teksten skal det ikke ind ?? eller er det ligemeget?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2010 af multi376 (Slettet)

dette oplysning bruger du for at finde konstanten c

sqr(225)=c-0,084*0


Svar #6
05. februar 2010 af Louise230 (Slettet)

nåååhh okey  taak skal du have :)


Skriv et svar til: differentialligning!! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.