Matematik

Differentialligning hjælp

05. februar 2010 af Spontaneous-123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave:

Et vandbad opvarmes fra 20 til 100 grader celcius. Den indre temperatur målt i grader celcius i et bestemt objekt, der befinder sig i vaandbadet under opvarmning, er en funktion f af tiden t målt i sekunder. Det oplyses at f er enløsning til differentilligningen:

y'=0,03(g(t)-y)

Hvor g(t) er vandbadets temperatur til tiden t. Endvider oplyses de, at til tidspunktet t = 0 er objektets temperatur 10 grader, og at

g(t) = 20+0,25*t

Bestem objektets indre temperatur, når vandbadets temperatur bliver 100 grader


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er det i opgaven, du ikke forstår?


Svar #2
05. februar 2010 af Spontaneous-123 (Slettet)

hvordan skal jeg løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt udtrykket for g(t) i den oprindelige differentialligning, så får du en diff.ligning i y som funktion af t.


Svar #4
05. februar 2010 af Spontaneous-123 (Slettet)

okay og så findes integrationskonstanten ved at til t = 0 er f(t) = 10?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeps, lige præcis.


Skriv et svar til: Differentialligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.