Matematik

solutions

06. februar 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

Når ens lommeregner eller computer, siger at: "there may excist more solutions", hvordan kan man så i en aflevering analysere dette ? ... 

Og hvordan kan man evt. finde disse andre værdier/løsninger?

på forhånd taaak... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Hvilken ligning prøver du at løse? Computeren giver dig angiveligt kun én af flere mulige løsninger. De andre må du tænke dig frem til. Igen, hvad er det for en ligning?


Svar #2
07. februar 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

 det er denne opgave jeg skal løse: 

Jeg får opgivet en funktion, f(x): 
f(X) = e^x+-2x. 

Her siges at der dannes et areal via f(x) første aksen, anden aksen og en linje x=k. Man skal så bestemme k, så arealet er 4. 

Det har jeg gjort ved at isolere k, i en udregning af intergrale, hvor den nederste værdi af x er sat til 0. 

Der spørges i opg. om at bestemme k-værdierne. 

På computeren siger den: K=2,3563  - WARNING- More solutions may exist.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Ved at udregne integralet af f(x) fra 0 til k, fås I1(k) = -1 + ek - k2. Tegner du denne funktion sammen med linjen y = 4, så ser du, at der kun er én løsning, som er den, computeren giver dig.

Det er dog også en mulighed for en negativ k-værdi. Beregn integralet fra k til 0, som giver I2(k) = 1 - ek + k2. Tegner du denne, ser du, at der kun er én løsning. Den skulle gerne være -1.78.


Svar #4
08. februar 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

 ahhha.. :D. okay, super, tak for det.. :D


Skriv et svar til: solutions

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.