Matematik

Grænseværdier

07. februar 2010 af Sneakes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal bestemme følgende grænsevædi:

lim(3x-1)

x --> 2

Min lærer gennemgik det meget rodet, men som jeg forstod det krævede det ikke en større udregning. Nogle der måske kunne hjælpe mig igang?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af nicolaistotttrup (Slettet)

Du skal undersøge hvad der sker når x nærmer sig 2 for funktionen 3x-1 ..

Hvis vi nu antager at x nærmer sig uendeligt meget (vi leger x = 2) hvad sker der så for funktionen?

x = 2

f(x) = 3*x-1

f(x) = 5

Altså nærmer funktionen sig en værdi på 5.


Svar #2
07. februar 2010 af Sneakes (Slettet)

hmm .. Du skriver "vi leger x = 2" .. Hvad er det i mit tilfælde? kan ikke helt se? Er x ikke også = 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2010 af nicolaistotttrup (Slettet)

Nej det er pointen med grænseværdier, x bliver nemlig aldrig 2. Det du undersøger er hvad der sker hvis x nærmer sig uendeligt meget 2, i dette tilfælde bliver ligningen 5, hvis du regner den ud


Skriv et svar til: Grænseværdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.