Matematik

Rentefod

07. februar 2010 af Sisso (Slettet) - Niveau: B-niveau

Thorleif har 20.000 kr, som han ønsker at investere, så de efter højst 9 år er blevet fordoblet. Hvilken årlig rentefod må han mindst sikre sig, hvis dette skal lykkes?

Hvordan kan jeg regne dette ud?

En formel eller noget, I kunne tilbyde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af mathon

   (1+r)9 = 2

    1+r = 21/9

     r = 21/9 - 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2010 af Maskinen (Slettet)

 Jeg vil stærkt anbefale dig at kigge på dette link: www.formel.dk/matematik/rentesregning/rentesregning.htm

Skriv igen, hvis du stadig ikke forstår det ;) 


Svar #3
07. februar 2010 af Sisso (Slettet)

tusind tak :)

men hvorfor er det lige, at (1+r)^9 gi'r 2 ? Hvordan regner man den ud?


Skriv et svar til: Rentefod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.