Matematik

brydningsvinkel?

08. februar 2010 af birthe_non (Slettet)

Hejj jeg har problemer med at svare på spørgsmålet.

Et prisme er lavet af det gennemsigtige stof mulerit, som har et brydningsindeks på 2,13. En lysstråle går gennem prismet som skitseret på figur 1.

Det oplyses, at indfaldsvinklen ved punktet A er 50,2º.

Beregn brydningsvinklen ved A samt indfalds- og brydningsvinklen ved B.

Jeg har beregnet brydningsvinklen ved A= 21.14 grader og indfaldsvinklen ved B har jeg beregnet ved at sige:

90º - 21.14º = 68.86º

Men hvordan beregner jeg indfaldvinklen ved B??? har forsøgt med sin(b)= sin(68.86)/(1/ 2.13)= 1.93


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vi skal lige vide, hvordan prismet ser ud, før vi kan hjælpe dig. Vi kan ikke se figur 1 her.


Svar #2
08. februar 2010 af birthe_non (Slettet)

hmm mente jeg lagde linket ind.

Vedhæftet fil:Opgave 08.docx

Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Sorry, min gamle version af Word kan ikke åbne dokumentet.


Svar #4
08. februar 2010 af birthe_non (Slettet)

så oploader der det i andet format ;) håber du så kan åbne det?

Vedhæftet fil:Opgave 08.docx

Brugbart svar (1)

Svar #5
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Sorry, kan stadig ikke åbne det. Er prismet trekantet, eller har det parallelle sider? Hvis det er trekantet, hvad er da prismets vinkel?


Svar #6
08. februar 2010 af birthe_non (Slettet)

det er trekantet . Punkt A er på den ene side af trekanten, hvor der er tegnet vinkelret normale og den skrå streg under normalen er indfaldsvinklen til A,. brydningsvinklen er inde i trekanten ved punkt A.

Punkt B befinder sig ved den anden side af trekanten og indfaldsvinklen er her inde i trekanten. Brydningsvinklen er her i overgangen fra prismet til luften. Du skal ikke bruge prismets vinkler. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis vi ikke får prismets vinkel oplyst, skal vi i det mindste vide, at prismet er i hovedstilling. I så fald bytter vinklerne roller ved B, så indfaldsvinklen her er lig brydningsvinklen ved A, og brydningsvinklen ved B er lig indfaldsvinklen ved A.


Svar #8
08. februar 2010 af birthe_non (Slettet)

hmm ja, men min lærer sagde noget med at indfaldsvinklen ved B bliver 90 grader- 21.3 grader, så det passer med den måde lysstrålen kommer inde i prismet, så man kunne ik helt bar bytte rundt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så har det noget med mærkværdige definitioner for indfaldsvinkel at gøre. I min skole var indfaldsvinklen vinklen mellem lysstrålen og normalen til fladen. Hvis prismet i forsøgsopstillingen er i hovedstilling, kan jeg ikke se andet, end hvad jeg skrev i #7.


Skriv et svar til: brydningsvinkel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.