Matematik

Fuktioner!

09. februar 2010 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har en opgave som jeg ikke er helt sikker på hvordan skal løses, her er den:

Givet en ret linje
l : y = -3x + 4

Bestem en ligning for den rette linje , som er parallel med , og som går gennem
punktet P (3,8)

Da linjerne er parallelle må de derfor have samme hældningskoefficient som er -3x. Men hvad gør man så nu? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

(Undrer mig lige over, hvad en fukt-ion er ..., nå det må være noget kemikerne kan svare på).

Ja, din line har ligningen

y = -3x + c

og du skal bestemme c, så punktet P(3,8) ligger på linien, dvs. så

8 = -3*3 + c, altså c = 17. Liniens ligning er derfor

y = -3x + 17


Svar #2
09. februar 2010 af Ristedorte (Slettet)

Tak for det, Anders. Men hvor får du 17 fra?


Svar #3
09. februar 2010 af Ristedorte (Slettet)

Tak for det, Anders, men hvor får du de 17 fra?


Skriv et svar til: Fuktioner!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.