Matematik

Parameter

09. februar 2010 af Milll (Slettet)

Hej allesammen ,håber nogle kan hjælpe mig med den nedenstående opg

Angiv en ligning for den plan, der indeholder linjerne m1 og m2 , når

m1: (x, y , z) = (3,-2,1) + t(2,-1,-1) og m2: (x, y , z) = (3,1,2) + t(-1,-1,0)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2010 af peter lind

Brug at krydsproduktet af retningsvektorerne må være normalvektor til planen. Find endvidere et vilkårligt punkt på en af linjerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2010 af peter lind

Krydsproduktet mellem retningsvektorerne for de 2 linjer vil være normalvektor til planen. Fin dernæst et vilkårligt punkt på en af linjerne. Ud fra det kan du så opskrive planens ligning.


Svar #3
09. februar 2010 af Milll (Slettet)

hvad mener du ? jeg har brug for lidt mere hjælp :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2010 af peter lind

Hvad forstår du ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ikke så hurtigt. Hvis de to linier m1 og m2 ikke er parallelle, skal du først eftervise, at de skærer hinanden i et punkt, ellers har du to vindskæve linier, som du ikke kan lægge nogen plan igennem.

Idet m2 altid har z = 2, opsøger vi det t for m1, hvor z = 2, dvs t = -1, der indsat i x og y for m1 giver x = 1, y = -1. Det eftervises så let, at t = 2 i m2 giver det samme punkt (x,y,z) = (1, -1, 2), dvs. at linierne skærer hinanden i dette punkt. Derefter er det så muligt at bruge fremgangsmåden i #1 og #2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2010 af mathon

#2 videreført

n = [-1,-1,0] x [2,-1,-1] = [1,-1,3]

planen kan med fikspunkt Po(3,1,2)  beskrives

        α: {P(x,y,z) | nPoP = 0}

hvoraf

         [1,-1,3]•[x-3,y-1,z-2] = 0


Skriv et svar til: Parameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.