Matematik

Faktoriser

11. februar 2010 af Djemba (Slettet) - Niveau: B-niveau

Faktoriser følgende stykker:

a) y=x^2+x-6

Hvordan skal dette gøres? Jeg gåd ud fra, at der ikke er tale om at man skal finde rødder eller toppunktet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2010 af Duffy

Find rødderne, så kan du faktorisere. (Du finder rødderne ved at bruge ligningsløsningsformlen for andengradsligninger)

x2 + x - 6  =  (x - 2)·(x + 3)


Svar #2
11. februar 2010 af Djemba (Slettet)

y=x^2+x-6

a:1 b:1 c: -6

(1)^ - 4.1(-6)

1-(-24)

d= 25

r1=-1+kvadratrod25/2 v r2=-1-kvadratrod 25/2

x= 2  v x-3,

Hvorfor skulle man netop så bruge (x - 2)·(x + 3)??


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2010 af Duffy

"Hvorfor skulle man netop så bruge (x - 2)·(x + 3)??"

x2 + x - 6  ER lig med  (x - 2)·(x + 3)    ! !

Afklar med dig selv

hvad vil det sige at x=2 er rod i x2 + x - 6 , inden du går videre...


Svar #4
11. februar 2010 af Djemba (Slettet)

Jeg er ikke med. Men tak for hjælpen ellers.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2010 af Duffy

#4: Hvad betyder det for din andengradsligning/polynomium, at du har fundet løsningerne

x = 2 v x= -3   ?


Svar #6
11. februar 2010 af Djemba (Slettet)

Det betyder at der er to løsninger, fordi at d er større end 0? Dermed er rødderne fundet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. februar 2010 af Duffy

Jeg bliver nødt til at spørge igen:

Hvad vil det sige at x=2 er rod i x2 + x - 6 ?

For her ligger hele nøglen til forståelsen af opgaven.


Skriv et svar til: Faktoriser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.