Matematik

Logaritmer

11. februar 2010 af TumpenAlea (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med et regnestykke der virkeligt irritere mig...

Log (X) = 2,4 * m - 1,2

Skal finde X

M = 6,5

Har prøvet at "solve" ligningen men det hjælper ikke! Så træls!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

x=2.511886432*10^14


Svar #2
11. februar 2010 af TumpenAlea (Slettet)

Ville være super fedt hvis du lige kunne tilføje en forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

du regner højre siden ud

2,4*6,5-1,2=14,40 

så opløfter du 10^ på begge sider

10^14,40 = 2.5*10^14


Svar #4
11. februar 2010 af TumpenAlea (Slettet)

Det havde jeg forsøgt, men det ville bare ikke virke?!  Har sikkert lavet en fejl! Tusinde tak :D


Svar #5
11. februar 2010 af TumpenAlea (Slettet)

Men hvis man dobbelttjekker svaret...

10^14,40= 2,4*m-1,2

Så bliver m noget andet... det er der jeg er lost...

Havde fundet det resultat du gav... men det gav ikke mening for mig...


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 du skal lige have log på 10^14.4


Svar #7
11. februar 2010 af TumpenAlea (Slettet)

ah... :) Tak men tror bare jeg giver op... Det er ikke engang min matematik aflevering...


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

hehe, nu var den ellers lige gået op :)


Svar #9
11. februar 2010 af TumpenAlea (Slettet)

Well yeah men nu har jeg set mig sur på den... og det er den eneste opgave jeg mangler... og hun skal da ikke have 10 for at få andre til at lave sin matematik :D


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.