Matematik

Vækstrate

16. februar 2010 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har problemer med følgende opgaver. :)

I en bank gives en årlig rente på 2.4 %.

 Et beløb voksede i løbet af 8 år til 6045 kr. Hvor stort var beløbet?

 Bestem, hvor mange procent et andet beløb stiger med over 6 år..


På forhånd tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2010 af peter lind

Brug A=A0(1+r)n, hvor A0 er startkapitalen A er kapitalen efter n terminer, n er antal terminer og  r er rentefoden


Svar #2
16. februar 2010 af Tyrael (Slettet)

Det forstår jeg ikke - hvad mener du?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2010 af peter lind

Du har A, r og n . Du skal finde A0


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. februar 2010 af mathon

...som måske er  bedre kendt
på formen

           Kn = Ko(1+r)n

           Ko = Kn·(1+r)-n

           Ko = 6045·1,024-8


Svar #5
16. februar 2010 af Tyrael (Slettet)

Så forstår jeg det! Mange tak - begge to! :D


Skriv et svar til: Vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.