Matematik

Trekanttal.

19. februar 2010 af Heartcorexx (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej (: jeg har et spørgsmål.

Hvordan viser jeg en illustration af det femte trekanttal? xD jeg fatter hat af det...


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det n'te trekanttal Tn har formen

Tn = n(n+1)/2

Det kaldes et trekanttal, fordi Tn objekter kan grupperes i en trekantet figur. For n = 5 får vi

T5 = 5•6/2 = 15.

Vi kan opstille 15 objekter i en trekant således

        +
      + +
    + + +
  + + + +
+ + + + +

1+2+3+4+5 = 15

På grund af typografien her ser det nok ikke helt rigtigt ud, men prøv selv at tegne på papir.


Skriv et svar til: Trekanttal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.