Matematik

tangent lingning(check)

21. februar 2010 af Ayhang (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Vil bare sikker om det jeg har lavet er rigtigt. sådan lyder spørgsmålet

En funktion er angive ved y= x^3+2

finde ligningen for en tangent, gennem det punkt ...... R(1.3)

1. y=x^3+2
2.y`= 3x^2
3.y`=3*1^2= 3 = a


y=ax+b
3=3*1+b
3-3*1=b
0=b ?

y= 3x+0 ?????  har jeg så besvaret spørgsmålet ? :/


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2010 af millemus_13 (Slettet)

Det er ikke korrekt.. du skal bruge tangentligningen der hedder y=f '(xo)(x-xo)+f(xo)    hvor xo er den x værdi hvor du ønsker at finde ligningen dvs 1 i dit tilfælde.. Det er formel 119 i den matematiske formelsamling hvis du har sådan en.


Svar #2
21. februar 2010 af Ayhang (Slettet)

nope, det har jeg ikke :/

kan du komme med nogen hit eller noget lign?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2010 af millemus_13 (Slettet)

 Jeg skrev formlen oven over:

du skal bruge tangentligningen der hedder y=f '(xo)(x-xo)+f(xo) hvor xo er den x værdi hvor du ønsker at finde ligningen dvs 1 i dit tilfælde.    f(xo)= xo^3+2 og f '(xo)=3xo^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2010 af millemus_13 (Slettet)

hov forstod ikke dine udregninger, men det giver dte samme kan jeg se.. så det er ok... Men ligningen er den jeg skrev, gem den, den er god at have.


Svar #5
21. februar 2010 af Ayhang (Slettet)

min x værdi er 1

f(1)= 1^3+2=3             =  f(xo)= xo^3+2


f``(1)=3*1^2=3            = f '(xo)=3xo^2


begge giver 3 hmm


Svar #6
21. februar 2010 af Ayhang (Slettet)

så det er rigtight hvad jeg har lavet? tangent ligning er y=3x ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2010 af millemus_13 (Slettet)

Dit facit er rigtigt, men er ikke helt med på hvordan du bestemmer det, så ved ikke om det er et tilfælde du får det rigtige.. Da jeg gik i gym lærte vi at bruge tangentligningen til den type problemer


Skriv et svar til: tangent lingning(check)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.