Matematik

HJÆÆÆLP!! Stamfunktion

23. februar 2010 af Twing (Slettet)

En funktion f er bestemt ved:

f(x)=x+1/x, x>0

Bestem den stamfunktion F til f, der opfylder, at F(1)=3,5

Hvad gør jeg??? 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2010 af peter lind

Brug at xn+1/(n+1) er en stamfunktion til xn for n ≠-1 og ln(x) er en stamfunktion til x-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2010 af PeterValberg

Den stamfunktion, der går gennem punktet (1; 3,5) altså F(1) = 3,5 kan bestemmes ved først at beregne k:

Dermed er stamfunktionen gennem det pågældende punkt bestemt til:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP!! Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.