Kemi

Ækvivalente stofmængder

24. februar 2010 af alexsimone (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne kemiopgave?:

Diiod kan fremstilles ud fra dichlor (Cl2) og Jern(ll)iodid Fel2

3 Cl2 + 2 Fel2 - 2 FeCl3 + 2 l2

Hvor meget dichlor og hvor meget jern(ll)iodid skal der bruges til fremstilling af 7,30 mol l2?

Jeg har kemi på C-niveau.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2010 af mathon

                                                   3Cl2            +            2Fel2          →       2FeCl3   +      2l2
ækvivalente mængder i mol:        3                                2                                                2
ækvivalente mængder i g:      3·(2·35,453)         2·(26,847+2·126,90)                       2·(2·126,90)
                                                  212,718                      561,294                               (7,3/2)·507,6
aktuelle mængder i g:                    x                               y                                          1852,74

nødvendig Cl2-mængde:                                
                                            x = (212,718g)·(7,3/2) = 776,421 g

nødvendig FeI2-mængde:
                                            y = (561,294 g)·(7,3/2) = 2048,723 g

         


Skriv et svar til: Ækvivalente stofmængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.