Studievejledning

Gymnasievalg

25. februar 2010 af anna0207 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej allesammen.

Jeg går i 9. klasse og skal sende ansøgning til gymnasier senest d. 15. marts. Jeg ved ikke om jeg vil på STX eller HTX. Jeg tænkte på om, der er nogle af jer, der har gået på HTX, som måske kan fortælle lidt om det.

Jeg er lidt nysgerrig om dreng/pige fordeling i klasserne. Jeg har hørt historier om en HTX-klasse med kun 1 pige i. Jeg ville høre om nogle af jer har oplevelser med det. Eller som kan fortælle lidt hvad der er virkelig fedt ved HTX. Ligenu står jeg til at vælge STX, men så kom jeg i tanke om at det også kunne være fedt med HTX, jeg er bare ikke overbevist endnu.

Så hvis I ville hjælpe lidt, ville det være fantastisk.

Tak på forhånd

/Anna/


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2010 af Maskinen (Slettet)

 Hej Anna, 
du skal først gøre op med dig selv, hvilke fag du kan lide, på det almene gymnasium har du en masse fag, som "ruster" dig som menneske, fx fag som tysk og historie, fag som du ikke får på HTX. Jeg går selv på gymnasiet, på en naturvidenskabelige linje, jeg er glad for jeg valgte det almene gymnasiet frem for teknisk gymnasium, da de fag der er undladt, giver en gode værktøjer til at perspektive til samtid. 

Men hvis du er i tvivl om dette, er jeg sikker på din studievejleder i folkeskolen gerne hjælper dig. 
 


Svar #2
25. februar 2010 af anna0207 (Slettet)

 Ja, men jeg er meget matematisk og teknisk. Og jeg vil gerne arbejde med IT fremover. Alt det med HTX lyder bare så spændende for mig. Men som du siger, undlader det nogle fag. Altså jeg vil sagtens kunne klare mig uden samfundsfag, historie, osv. Det er mere fransk og musik jeg vil savne. 

HTX er bare lige mig, det siger alle mine venner også. Men jeg ved ikke om jeg vil savne de andre fag for meget.. Det er svært..


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2010 af Maskinen (Slettet)

 Som du selv påpeger, er flere gymnasier rustet ved at give dig den perfektive linje så, du kan vælge at tage matematik på højniveau, samt et andet naturvidenskabeligt fag som fysik (der åbner rigtig mange dører, når du står færdig), dernæst som dit sproglige fag kan du vælge fransk og sm kunstnerisk fag musik. - Lyder det ikke for godt? 

Det er fx noget det almene gymnasium kan tilbyde dig, men hvis du overhovedet ikke brydes dig om samfundsdag, almen sprogkundskab, historie, oldgræsk og religion - så er gymnasiet ikke noget for dig. 

Mit råd er at: du lige kigger rundt på nettet, fx på www.ug.dk, for at opsamle lidt viden omkring HTX og STX, hvad kan de tilbyde hver i sær, hvad lyder godt og hvad lyder mindre godt. Efterfulgt af samtale med din studievejleder. 


Svar #4
25. februar 2010 af anna0207 (Slettet)

 Jeg har været på alle studiehjemesider der er, siden 7. klasse. OG det er ikke kun fagene på HTX der gør det fedt. Det er måden de arbejder på, masser af gruppearbejde, problemstillinger og så har de bare alle tingene til at lave de ting.

Men jeg tror nu jeg stadig jeg vælger STX, det er mere enkelt. HTX kan godt være måske lidt for stresset synes jeg. MEn tak for dine indlæg.:-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. marts 2010 af MaibritG

Hvis du brænder for de matematiske og tekniske fag, så er det helt klart HTX, du skal vælge og ikke STX. STX er fin nok til en naturvidenskabelige linje, men bestemt ikke teknisk. Den del forefindes ikke på STX. Der findes enkelte klasser, hvor der kun findes en pige (ligesom der findes STX-klasser uden mænd/drenge). På den årgang, jeg går på forefindes der kun 1 klasse (en teknologiklasse) hvor der kun går 2 piger i, men du skal vel heller ikke vælge gymnasie efter kønsfordelingen, men derimod dine interesser.

HTX er mindst lige så enkelt opbygget som STX, hvis ikke nemmere, da der ikke forefindes spildfag herunde, eksempelvis latin, oldkunstskab, billedkunst og musik, der som sådan ikke er nyttigt, hvis du skal læse tekniske fag, herunder IT.

Maskinen
HTX er mindst ligeså almen dannende som STX - vi har i øvrigt teknologihistorie, idéhistorie, tysk, filosofi, fransk mv. som fag herude - nogle er obligatoriske, andre forefindes som valgfag på hh. C og B-niveau. Det er vist lidt af en urban legend, at HTX ikke har den slags fag.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #6
04. marts 2010 af anna0207 (Slettet)

 Tak for svaret:-)

Men jeg har et lille dilemma. Samtidig med det matematiske og teniske, er jeg meget musisk (spiller 2 instrumenter) og elsker fransk. Jeg synes det ville være lidt ærgeligt at kun kunne få begge dele på C-niveau.

Men du har ret, hvis jeg vil fælge min matematiske side, så skal jeg vælge HTX.


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. marts 2010 af MaibritG

Anna:
Det er nok mere din tekniske side. Den matematiske del kan STX fint klare med musik og fransk. I hvert fald hvis du kan nøjes med ikke at have teknisk matematik. Vi har jo ikke traditionelt matematik på HTX. Jeg finder dog musik og fransk irrelevant hvis du skal læse tekniske fag, fx IT. Der kunne en linje med Kommunikation/IT A på HTX være udmærket. Faget kommunikation/IT udbydes iøvrigt ikke andre steder end på HTX - det samme med faget teknik og teknologi.

Du skal selvfølgelig selv vurdere hvad, DU vil, og hvad DU vil med din fremtid.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #8
04. marts 2010 af anna0207 (Slettet)

ja, det er jo mig der skal bestemme, og det er ikke nemt.

Men tak for dine besvarelser. 


Skriv et svar til: Gymnasievalg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.