Dansk

billedanalyse af Hip Hip Hurra

28. februar 2010 af Lineqwert (Slettet)

Hej alle..

Jeg er gået lidt i stå. Jeg skal først starte med at lave en billedanalyse af Hip Hip Hurra af P.S Krøyer, og derefter skal jeg skrive en novelle. Maleriet skal være en illustration til novellen. Jeg skal skrive en opdigtet historie, der skal passe til maleriets historiske tid. Jeg skal forestille mig at jeg er en af personerne i maleriet og fortælle en historie.

Jeg ved bare ikke hvad jeg skal skrive om :( derfor håber jeg der var nogen der havde evt arbejdet med maleriet, der kunne give mig få ideer til hvad jeg kunne skrive om??

På forhånd tak.. (:


Brugbart svar (3)

Svar #1
01. marts 2010 af Rebekka91 (Slettet)

Hej (:

Du skal lægge mærke til, hvordan Krøyer sætter sig selv i centrum på billedet, hvilket han havde en tendens til i sine billeder (Krøyer er den, der har overskæg og en mørk jakke på. han står ved siden af manden med den gule hat). Som du kan se på billedet vender de andre personer, på billedet, sig i mod Krøyer for at skåle. Han holdte meget af festlige begivenheder, og gjorde altid sig selv bemærket. Hvis du måler efter kan du se, at han faktisk har placeret sig selv ved det gyldne snit. Derefter gør dig selv opmærksom på belysningen, der skaber stemningen i billedet. Husk på at Krøyer har selv tilføjet sig selv på billedet, da han ikke var i stand til at deltage i festlighederne, og male samtidig. Han kan jo ikke se sig selv. Rundt regnet er det stemningen og belysningen, der er mest væsentligt i billedet. Det er ikke tilfældigt, hvor lyset skinder igennem træerne. Du kan også overvej, hvorfor damerne sidder ned, og mændene står op? Måske fordi at der skal være fuldt udsyn til Krøyer i belysninge`?

Hvis du har brug for lidt inspiration til en novelle kunne du evt. taget udgangspunkt i en af personerne på billedet feks. Krøyer eller hans kone Marie. Du kunne give en detaljeret beskrivelse af festligheden i gennem en persons øjne. F.eks. at Krøyer opførte sig upassende og var højt råbende. Du kunne også fortælle om en person, der kigger på billedet og får nogle associationer derved.

Håber det hjalp lidt :)

mvh Rebekka


Svar #2
04. marts 2010 af Lineqwert (Slettet)

Super! Tusind tak, lige det jeg havde brug for :D


Skriv et svar til: billedanalyse af Hip Hip Hurra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.