Matematik

Ligesidet trekant

02. marts 2010 af LocDaiLe (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan finder jeg højden i en ligesidet trekant, når siderne er 8 cm?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2010 af millemus_13 (Slettet)

Lav en tegning, hvor du indtegner højden. Brug pythagoras, a^2+b^2=c^2 dvs 4^2+h^2=8^2. Isoler h.


Svar #2
02. marts 2010 af LocDaiLe (Slettet)

bruger man ikke kun pythagoras til en retvinkel trekant?


Brugbart svar (3)

Svar #3
02. marts 2010 af millemus_13 (Slettet)

lav en tegn og kig..


Svar #4
02. marts 2010 af LocDaiLe (Slettet)

ja tegningen er lavet, hva så?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. marts 2010 af millemus_13 (Slettet)

I en ligesidet trakant er alle sider 8. højden h går fra den ene spidst ned til den modsatte katate.. når du tegner h ind laver du altså en retvinklet trekant hvor siderne er h, 2 og 8 cm


Svar #6
02. marts 2010 af LocDaiLe (Slettet)

Når på den måde. er det så 4^2 + 8^2 = c^2 ???


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. marts 2010 af millemus_13 (Slettet)

Nej. den længste side er c som i dit tilfælde er 8.. den hedder i dit tilfælde 4^2+h^2=8^2


Svar #8
02. marts 2010 af LocDaiLe (Slettet)

ja ok :D tak for hjælpen


Skriv et svar til: Ligesidet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.