Matematik

stamfunktion

03. marts 2010 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er stamfunktion til  f(x)=2x+1?   er det x^2?

hvad hvis der står  f(x)=3x+2  hvad er F(x)=?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af mathon

f(x) = 2x + 1
F(x) = x2 + x + k
........................

g(x) = 3x + 2
G(x) = (3/2)x2 + 2x + k
 


Svar #2
03. marts 2010 af dennise (Slettet)

Hvis der står  f(x)=2x+1  og det bliver til  F(x)=x^2+x+k

     Hvis man bruger reglen   a^x    F= (a/x+1)x^x+1     så sætter man   (2/0+1)x^0+1=2x ?

     Skal man finde den afledede af f(x)=2x+1  ?  er det  f `(x)=2  ? man integrere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2010 af mathon

nu roder du

      F(x) = ∫(2x + 1)dx = ∫(2x)dx + ∫1dx = x2 + x + k


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2010 af peter lind

Du bruger en forkert formel. Den du formodentlig tænker på og som du skal bruger at xn+1/(n+1) er en stamfunktion til xn


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.