Matematik

hjælp til en geometriopgave :)

03. marts 2010 af Usser (Slettet) - Niveau: C-niveau

opgaven lyder: I en ligebenet trekant er grundlinjen 38 cm og de to ens sider er 45 cm. Beregn trekantens højde på grundlinjen!

kan jeg godt dele trekanten så det bliver til to retvinklede, dvs at man skal sige 38 cm/2=19 cm er hver deres grundlinje.. men hvordan regner jeg videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af mathon

                  h2 + 192 = 452     h>0


Svar #2
03. marts 2010 af Usser (Slettet)

hvordan gjorde du det? jeg forstår det simpelthen hen ikk mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2010 af mathon

Pythagoras

                       h = (452-192)½ ≈ 40,79


Skriv et svar til: hjælp til en geometriopgave :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.