Matematik

andensgradsligning

04. marts 2010 af Magnus22 (Slettet)

Hej jeg kan ikke finde ud af følgende ligning:

f(x) = 2 · (x - 1)2 +3

Hvad er a, b og c?

x er jo normal a
x2 er jo normal b
og 3 i denne situation er 3

men fårstår den ikke da der er en parrantes..


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. marts 2010 af jnl123

Du kan gange parantesen ud:

2*(x-1)*(x-1)+3 = 2*(x^2-2x+1) +3 = 4x^2-4x+2+3


Svar #2
04. marts 2010 af Magnus22 (Slettet)

tak for svaret


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2010 af Woodfarmer (Slettet)

Du må vel gerne ophæve parentesen?

- Du kan regne lidt på det, men det bør gerne give:

f(x) = 2x2 - 4x + 5

Hvis du må bruge lommeregner, er det nok det nemmeste :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. marts 2010 af Miquel (Slettet)

a er koefficienten til x2, b koefficienten til x og c konstanten.

Start med at udregn parantesen:

(x - 1)2 = x2-2x+1

f(x) = 2 · (x2-2x+1) +3

Gang herefter 2 ind i parantesen:

f(x) = 2x2 - 4x  + 2 + 3  <=> f(x) = 2x2 - 4x + 5

a = 2

b = -4

c = 5


Skriv et svar til: andensgradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.