Matematik

potensfunktion

07. marts 2010 af andreaen (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har fået en opgave jeg skal løse uden hjælpemidler.

opgaven:
Om en potensfunktion med forskriften f (x) = b × x^a oplyses det at grafen for f går
gennem punkterne (1,3) og (2,m).
Bestem m udtrykt ved a.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2010 af peter lind

Sæt  x=1 y=3 ind i funktionen. Det giver en ligning til bestemmelse a b. Sæt derefter x=2, y= m ind i funktionen. Det giver det ønskede.


Svar #2
07. marts 2010 af andreaen (Slettet)

tusind tak for hjælpen :D 


Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.