Almen studieforberedelse (AT)

Friedrich Nietzche

08. marts 2010 af BiqqANiqqA (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens. Jeg skal skrive en synopsis om Friedrich Nietzche i Hi og Samf. Er det nogen der evt. kunne komme med nogle idéer til en problemformulering ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2010 af Danner39 (Slettet)

Hej

Du kan starte med at skrive om hvem han var, forklare hans eksistens-filosofi og ud fra dette stille uddybende spørgsmål til hans filosofi. Var han nihilist eller ej? Hvad betyder ideen om overmennesket? Hvorfor sagde han, at gud er død? etc.


Svar #2
15. marts 2010 af BiqqANiqqA (Slettet)

Mange tak for hjælpen :D, vores AT-emne er baseret på : Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger 1851-1914. Hvad kunne jeg evt. skrive noget om ? Som du sikkert kan se er jeg ikke særlig bekendt med Nietzsche og hans filosofi, haha. Så hvis du kunne komme med noget mere feedback ville det være alletiders, :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2010 af Danner39 (Slettet)

Jeg tror ikke, at man kan sige om Nietzsche, at han var et teknisk geni. Han var filosof, nærmere eksistentialist. Han betragtede gud som en slags virus, der havde inficeret den moderne verden. Han optog således ideen om at afskaffe gud, for at man kunne starte på en frisk, så at sige.

Nietzsche er også i dag en af de personer, man forbinder med sekulariseringen (verdsliggørelse), som gav anledning til videnskabelig fritænkning uden kirkens løftede pegefinger. Jeg vil umiddelbart mene, at det er den vej du skal gå i forbindelse med dit emne.


Skriv et svar til: Friedrich Nietzche

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.