Matematik

Hjælp til kvadratsætning

10. marts 2010 af Chaol (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej.

Sidder med en opgave som lyder: Omskriv 4x^2+12x+9 til formen (ax+b)^2 vha. en kvadratsætning.

Gætter på at 4x^2 =a, 12x =b og 9 er det dobbelte produkt. Mangler bare en forklaring til hvordan man omskriver det vha. en kvadratsætning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2010 af RolandG (Slettet)

(2x + 3)^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2010 af RolandG (Slettet)

Den måde du løser opgaven på er forkert..

Det du skal finde er kvadratsætning.

Du skal tænke det som (ax+b)*(ax+b) = 4x^2+12x+9


Svar #3
10. marts 2010 af Chaol (Slettet)

 Ok, dvs. (2x+3)*(2x+3) = 4x^2+12x+9?


Skriv et svar til: Hjælp til kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.